Ga naar de inhoud

Expertise

Het bouwgebeuren vandaag de dag is een samenspel van veel actoren, materialen en toepassingen. Elk met zijn regelgeving en vereisten, wetten en normen. Dat niet altijd alles harmonieus verloopt, is een harde realiteit en waarheid binnen de bouwsector. Alle puzzelstukken samen leggen tot vorming van een geheel is een werk van, voor en door mensen. En mensen maken soms fouten. Wanneer deze fouten echter optreden is het onze betrachting om te achterhalen wat de uiteindelijke oorzaak is. En misschien nog veel belangrijker: hoe remidiëren we? Voor de ingenieurs op kantoor is het een wisselwerking: soms moeten we als ontwerper stil staan bij andere dossiers waar het fout is gelopen. Dit om te helpen en zelf te leren deze fouten niet te maken.

LEES MEER

Stabiliteit

Bouwen is doorheen de jaren bijzonder sterk geëvolueerd en complexer geworden. Architecten dagen de ingenieurs meer en meer uit: groter, breder, hoger. De materialen en rekentools worden tot het uiterste gedreven. Wij denken graag mee in die zin. Maar staan ook op rem als iets niet haalbaar is. Een eerlijke maar soms harde realiteit voorkomt later veel problemen en onheil.

LEES MEER

Technieken

Ons kantoor en zijn medewerkers staan tevens in voor de algemene en detailstudie van en voor alle technieken die de dag van vandaag van toepassing zijn. Deze technieken worden meer en meer bepaald door de eisen inzake de EPB-regelgeving. Een goed overleg tussen architect, bouwheer, EPB-verslaggever is de basis om te komen tot een coherent en goed werkende technische installatie in het gebouw.

LEES MEER

Rekenwerk

Niet alle technische vragen zijn te herleiden tot louter stabiliteit en/of technieken. Nieuwe technieken en materialen komen en gaan en vereisen elk hun aandacht: kan een bepaald product en/of materiaal toegepast worden binnen een bepaalde context of toepassing? Wij buigen ons er graag over, in samenspraak met de ontwerper en bouwheer ...

LEES MEER